Moldovan Research and
Development Association
Programul pentru dezvoltarea antreprenoriatului in sectorul tehnico-stiintific
STEP
 
Noutati

MRDA a devenit membru afiliat al Asociatiei Europene pentru Transfer Tehnologic si Informare Industriala
http://www.tii.org

Competitia de granturi 2008-2009 CRDF/MRDA in comun cu ASM/AITT

Conferinta TII anuala 24-25 aprilie, 2008, Valencia, Spania
http://www.tii.org/2008AC_Valencia

Conferinta XIX-a ISPIM “Deschiderea Inovatiilor: Crearea Produselor si Serviciilor prin Colaborare”, Tours (Loire Valley), Franta 15-18 iunie 2008
http://www.ispim.org/conference/

World Institut for Development Economics Research (WIDER) Workshop “Antreprenoriat si Dezvoltare Economica: concepte, masuri si impact”, 21 August 2008 - 23 August 2008, Helsinki, Finlanda
http://www.wider.unu.edu/events/project-meetings/en_GB/21-08-2008/

Competitie deschisa privind promovarea inovatiilor si dezvoltarea antreprenoriatului prin incubatoare in tarile cu o economie in tranzitie
http://go.worldbank.org/83SUQPXD20

Tendere de afaceri pentru solutii stiintifice

La solicitarea Organizatiilor, MRDA organizeaza Tendere de afaceri pentru solutiistiintifice cu asitenta directa a oamenilor de stiinta.
Primul Tender pentru solutii stiintifice a fost organizat de catre MRDA pe 1 februarie, 2006 cind "Politrans" SRL, reprezentat de Directorul companiei, Mircea Eladi, a solicitat Centrului National de Studiu si Testarea Materialelor elaborarea cu costuri minime a unui dispozitiv pentru determinarea nivelului de combustibil si transmiterea datelor companiei prin satelit.
Cel de-al doilea Tender pentru solutii stiintifice a fost organizat la Academia de Stiinte a Moldovei, Institutul de Fizica Aplicata pe 28 februarie, 2006. Compania "ACM-Muncesti" SRL a solicitat participarea oamenilor de stiinta elaborarea tehnologiilor de prelucrare si acoperire a suprafetelor de constructii din metale usoare.
In luna iunie a.c. MRDA a intermediat al treilea Tender pentru solutii stiintifice la solicitarea GT "Sveatoslav Botorovschi" rezultatul careia e initierea parteneriatului cu Centrul Stiintific al Culturilor Nucifere. Posibilitatea de conlucrare va permite testarea tehnologiilor noi de crestere a nucilor cu o productivitate mai mare si de o calitate a produsului final superioara celei existente pe piata.
Al patrulea tender organizat de catre MRDA a avut loc in luna decembrie 2006. Partile dispuse sa coopereze sunt compania Coca-Cola Bottlers Chisinau SRL si Uniunea Inventatorilor din Moldova reprezentata de dl. Mihail Poleacov. Inventia propusa tine de utilizarea ambalajului din plastic dupa consumul Coca-Cola pentru crearea mecanismelor de generare a energiei eoliene si solare.